Despre Richmond Bachia in Forbes Magazine

O școală pentru instructorii de fitness, o linie vestimentară și, de la 1 ianuarie 2014, propria sală de fitness. Acestea sunt modurile în care s-a concretizat pasiunea pentru fitness a lui Richmond Bachia. După ce a fost instructor timp de 25 de ani și profesor de fitness timp de 20, Richmond Bachia este acum managerul și mentorul școlii Fitness Scandinavia.

Născut în Kenya, Richmond Bachia s-a mutat în Norvegia când avea nouă ani. Aici și-a început cariera sportivă, reprezentând echipa națională a Norvegiei la atletism. Tot în Norvegia a luat naștere și pasiunea pentru fitness și aerobic, intensificată ulterior în Suedia, unde Richmond Bachia a fost instructor și profesor.

În urmă cu șase ani, Richmond Bachia a venit în România printr-un lanț de fitness din Suedia . Odată cu el a adus un concept nou pentru România, pe care l-a transformat cu doi ani și jumătate în urmă într-un business de succes, alături de Veronica Alexe. Richmond Bachia a profitat de lipsa unui segment puternic de fitness pe piața din România din acea perioadă și de lipsa de informație din acest sector și a creat o școală pentru cei interesați să devină instructori de fitness sau să-și deschidă propriile săli.

Au început cu workshopuri, povestește Veronica Alexe, niște cursuri mai scurte adresate instructorilor de fitness, prin care au testat reacția pieței. Deși mai existau instituții care puteau oferi acreditări instructorilor, România era într-un stadiu incipient în industria fitnessului, iar Richmond Bachia a adus din Scandinavia un sistem mult mai bine organizat.

În prezent, gama lor de servicii include cursuri pentru antrenori personali și cursuri pentru instructorii de aerobic, ambele acreditate de Ministerul Educației. În ciuda aparențelor, cursurile nu includ doar seturile de mișcări pe care instructorii le vor preda clienților. Accentul este pus pe siguranța viitorilor clienți și pe tehnicile de motivare a întregului grup.

Citește mai multe despre Richmond Bachia si Fitness Scandinavia in articolul realizat de revista Forbes


Credit foto: Bogdan Zop

Mai multe informatii despre evenimentele si cursurlie organizate de Fitness Scandinavia puteti afla de pe site-ul ofocial www.fitness-scandinavia.ro

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*