2014 crestere in industria de fitness din Romania

Anul trecut, în România, numărul abonamentelor la cluburile sportive a crescut cu 12% față de 2013. Pentru 2015, procentul estimat de creștere este de 10 – 13%, printre motoarele creşterii numărându-se deschiderea unor noi cluburi moderne de fitness în marile orașe ale țării sau extinderea celor existente în afara Capitalei.

”Din ce în ce mai mulți angajatori aleg să ofere abonamente la sală angajaților pentru a-i motiva și a-i fideliza. Un procent de peste 30% dintre abonamentele 7card sunt oferite ca bonus salarial angajaților”, spune Andrei Crețu, cofondator al 7card.

La nivelul pieţei de fitness din România, bugetul mediu lunar pentru un abonament la o sală de sport este de 170 lei, prin comparatie cu abonamentul 7card, care este cu aproximativ 35% mai mic, ajungând și la 120 lei.

Din totalul abonamentelor făcute, 58% sunt pentru femei. Peste 55% dintre abonați aleg intrările la clasele de fitness și aerobic, 15% aleg activități speciale precum dans, escaladă, arte marțiale sau antrenamente multifuncționale și 30% dintre abonații 7card optează pentru sălile cu piscină.

Dintre programele de aerobic speciale la care participă abonații, cele mai cerute sunt: zumba, pilates, yoga și tae bo. ”Se poate constata în 2014 o cerere crescută pentru cluburile sportive care oferă posibilitatea practicării tenisului, squash-ului, escladei. Un mare accent se pune pe antrenamentele multifuncționale (de exemplu Crossfit)”, spune Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card.

Afla mai multe pe gadgetrends.ro

BODYPUMP2

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*